De opvallendse namen die ontbreken in de WK-selectie

Onze11.nl zet voor u de namen op een rij die wél kans maakten op de stage van Oranje, maar uiteindelijk dus niet in de eerste schifting zitten. Siem de Jong hoort hier niet bij, want de middenvelder van Ajax had al laten weten dat hij niet naar het WK zou gaan omdat hij niet fit is.

De spelers die wel in aanmerking hadden kunnen komen, maar er bij zitten zijn: Stijn Schaars (PSV), Joris Matthijsen (Feyenoord), Ruben Schaken (Feyenoord), Ricardo van Rhijn (Ajax), Adam Maher (PSV), Jeffrey Bruma (PSV), Lex Immers (Feyenoord) en Kyle Ebelio (FC Twente). Louis van Gaal heeft ook geen boodschap aan de lokroek van Feyenoord-coach Ronald Koeman voor Lex Immers. De blonde middenvelder zit ook niet in de voorselectie.

Patrick van Aanholt en Davy Pröpper van Vitesse maken nog wel kans, omdat zij nog play offs moeten spelen. Ook voor Hakim Ziyech, Nemanja Gudelj en Nick Viergever gaat deze vlieger op.

Louis van Gaal heeft nu twintig spelers opgeroepen voor de stage die aanstaande woensdag begint. De bondscoach heeft alleen nog de internationals opgeroepen die in de eredivisie voetballen. Op 13 mei kiest Van Gaal 30 man die af zullen reizen naar Portugal. Hierbij zullen ook de internationals zitten die nu nog verplichtingen hebben in het buitenland. (Foto: TBWA\Busted)

Praat Mee!