Elia waarschuwde Memphis voor roddelpers: ‘Die gasten verkopen onwaarheden’

Eljero Elia mocht zich vorige maand voor het eerst in jaren weer bij het Nederlands elftal melden als vervanger van Quincy Promes. De 28-jarige aanvaller van Feyenoord trok bij Oranje onder meer op met Memphis Depay, die dit seizoen nog niet helemaal uit de verf is gekomen bij Manchester United en daardoor een gewillig slachtoffer is voor de Britse pers.

In Duitsland maakte Elia als speler van Werder Bremen en Hamburger SV precies hetzelfde mee als zijn landgenoot. Ook hij moest het regelmatig ontgelden in de media, terwijl de meeste verhalen waren verzonnen. ‘Mensen proberen via de media dingen over je te zeggen die niet waar zijn. Daar moet je als jonge prof maar tegen kunnen. Je moet jezelf er ook tegen wapenen, een manier zien te vinden waar jij je het beste bij voelt’, zegt Elia in gesprek met ELF Voetbal.

‘Memphis maakt dat nu mee. Ik weet precies wat er allemaal gaat komen en daar heb ik hem voor gewaarschuwd’, vertelt Elia. ‘Ze gaan dingen over je zeggen die gewoon niet waar zijn. Zoals wat laatst in de media heeft gestaan, dat Ryan Giggs bij United Memphis zou hebben aangesproken op zijn gedrag. Nou, Giggs heeft hem daar helemáál niet op aangesproken. Nooit! Maar het was wel overal te lezen. Die gasten gaan hun eigen verhalen maken’, aldus de 28-voudig international.

Praat Mee!