Robben kritisch na droominvalbeurt: ‘Echt stom, daar baal ik van’

Arjen Robben begon woensdagavond op de bank in de Champions League-wedstrijd van zijn club Bayern München tegen Arsenal (5-1), maar drukte als invaller alsnog zijn stempel op de wedstrijd met een doelpunt. Welgeteld 37 seconden na zijn invalbeurt maakte Robben de 4-0. Reden voor een feestje was er desondanks niet voor de sterspeler van Bayern, die na de wedstrijd kritisch was op zichzelf.

Robben kreeg bij een 4-1 stand namelijk een geweldige kans om zijn tweede te maken. De rappe rechtsbuiten faalde echter oog-in-oog met Petr Cech. De Tsjechische doelman van Arsenal werd wel omzeild, maar Robben werd daarna van de bal gegleden door Arsenal-back Mathieu Debuchy. ‘Echt stom, daar baal ik van. Bij een 0-0 stand moet die bal erin. Cech strekte zich, waardoor ik iets meer tijd nodig had’, aldus Robben voor de camera van SBS6.

Er was ook reden tot lachen voor de Oranje-international. Robben stond koud in het veld toen hij meteen zijn waarde voor het elftal van Pep Guardiola liet zien met een doelpunt. ‘Het was mijn eerste balcontact. Het was een aanval uit het boekje en hij ging er aardig in. Het is mooi om in zo’n team te spelen. Daar ben ik heel trots op. Dit is mijn zevende seizoen al. Ik ben helemaal happy. Ik denk dat Robben en Bayern een goede relatie hebben’, sloot de Groninger af. (Foto: Doha Stadium Plus Qatar, Wiki Commons)

Praat Mee!