‘Benzema hangt celstraf van 5 jaar boven het hoofd na bekentenis in chantagezaak’

Karim Benzema moet zich serieus gaan afvragen of hij volgend jaar wel present is op het EK in zijn eigen land. De Franse spits van Real Madrid heeft bekend dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan het chanteren van zijn landgenoot Mathieu Valbuena. Hem hangt daardoor een pittige celstraf boven het hoofd. Dat meldt L’Equipe donderdagmiddag.

Woensdag werd al bekend dat Benzema was opgepakt op verdenking van het afpersen van Valbuena. De speler van Olympique Lyon zou 150.000 euro moeten betalen om te voorkomen dat een sekstape van hem op internet wordt gezet. In totaal zouden drie mannen zich schuldig hebben gemaakt aan het chanteren van de Franse international. Benzema is mogelijk een van de verdachten.

Tegenover de Franse rechter heeft hij in elk geval toegegeven dat hij een rol heeft gespeeld in het sekstape-schandaal. Benzema kan daardoor mogelijk een celstraf van vijf jaar tegemoet zien, indien hij schuldig wordt bevonden door de rechter. Op dit moment bevindt de aanvaller zich op het justitiepaleis van Versailles, waar hij te horen heeft gekregen dat hij geen contact mag opnemen met Valbuena.

Voorlopig hoeft Real Madrid niet te rekenen op de aanwezigheid van Benzema. Hij staat momenteel onder gerechtelijk toezicht en mag Frankrijk alleen onder strenge voorwaarden verlaten. Reden genoeg voor bondscoach Didier Deschamps om zijn sterspeler niet op te roepen voor de oefeninterland tegen Duitsland (13 november) en Engeland (17 november). Ook Valbuena maakt geen onderdeel uit van de selectie van het Franse nationale elftal. (Foto: Stanislav Vedmid’, Wiki Commons)

Praat Mee!