Van Persie: ‘Ik blijf beschikbaar voor Oranje’

Robin van Persie is niet van plan om een punt achter zijn interlandloopbaan te zetten. Dat heeft de 32-jarige spits van Fenerbahçe donderdagavond gezegd na afloop van de Europa League-wedstrijd tegen Ajax (0-0).

Danny Blind sprak maandag harde woorden over Van Persie, die in zijn ogen ‘niet scherp en niet fris’ is. ‘Bovendien vind ik hem ook niet goed genoeg’, legde de bondscoach de reden voor het passeren van zijn routinier uit. ‘Ik heb zijn woorden meegekregen, maar ik reageer daar niet op’, hield Van Persie zich voor de camera van de NOS op de vlakte. ‘Het waren harde woorden, ja. Maar het is niet relevant. Ik ben beschikbaar voor Oranje.’

Voor het bekendmaken van de voorlopige selectie van Oranje nam Blind telefonisch contact op met Van Persie om hem persoonlijk op de hoogte te stellen van zijn besluit. Volgens Van Persie verliep het gesprek vrij moeizaam, zoals de bondscoach zelf ook al beaamde. ‘Hij deed zijn mededeling, ik luisterde. Dat was het’, aldus de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal.

Is de relatie met Blind bekoeld nu hij niet is opgeroepen? ‘Met de ene coach heb je een betere band dan met de andere. Ik hoop in de toekomst weer voor Oranje uit te komen. Of dat onder Blind is, weet ik niet. Ik speel voor mijn land. En dat is een gigantisch grote eer. Ongeacht de coach’, sloot Van Persie af.

Praat Mee!