‘Arjen Robben voegt zich maandag gewoon bij Oranje’

Arjen Robben heeft Danny Blind laten weten dat hij maandag gewoon aansluit bij het Nederlands elftal. Alle internationals melden zich na het weekend in Noordwijk voor de oefeninterlands tegen Wales (13 november) en Duitsland (17 november).

De aanvoerder van het Nederlands elftal twijfelde dinsdagavond nog of het kort na zijn herstel van een spierblessure wel verstandig is om interlandwedstrijden te spelen. ‘De primaire doelstelling is nu fit blijven tot de winterstop. Ik weet niet of Oranje daar in past’, vertelde Robben na afloop van de Champions League-zege op Arsenal (5-1). Hij zou in overleg met zijn club Bayern München, de bondscoach en de KNVB beslissen of het verstandig is te melden bij het Nederlands elftal.

Volgens het Algemeen Dagblad is dat het geval. Het is nog wel even de vraag hoeveel minuten Robben gaat maken in de interlandweek. De verwachting is dat hij tegen Wales sowieso in actie gaat komen. De wedstrijd tegen Duitsland, die vier dagen later op het programma staat, laat hij mogelijk aan zich voorbijgaan. Weer vier dagen later speelt Robben namelijk met Bayern een uitwedstrijd tegen het Schalke 04 van Klaas-Jan Huntelaar.

Praat Mee!