Southampton-fans verkiezen Van Dijk tot speler van de maand

Hoewel Virgil van Dijk pas een paar maanden bij Southampton speelt, is hij nu al niet meer weg te denken uit de verdediging van The Saints. Dat hij het goed doet bij de club waar ook Oranje-internationals Maarten Stekelenburg en Jordy Clasie onder contract staan, blijkt wel uit de waardering die Van Dijk krijgt van de supporters. 

De fans van Southampton hebben de Nederlander aangewezen als speler van de maand oktober. Van Dijk kreeg maar liefst zestig procent van de stemmen. ‘Het is allemaal mogelijk door mijn teamgenoten en de staf. Ik heb het hier heel erg naar mijn zin en ik voel me goed’, blijft Van Dijk bescheiden. ‘De fans zijn fantastisch. Ik ben blij hier te zijn, geniet van elke week en elke wedstrijd.’

Van Dijk heeft de lat bij zijn nieuwe werkgever torenhoog gelegd. Onlangs gaf hij al aan dat hij het beter wil doen dan vorig seizoen, toen Southampton als zevende eindigde in de Premier League. ‘Wedstrijden winnen, daar draait het om. Hopelijk kunnen we het volhouden’, doelt Van Dijk op de zevende plaats die Southampton dit seizoen wederom in handen heeft.

Niet alleen op het verdedigende vlak is Van Dijk een versterking gebleken, ook aanvallend draagt hij regelmatig zijn steentje bij. Van Dijk maakte dit seizoen al twee doelpunten uit een standaardsituatie. ‘Met mijn lengte kan ik aanvallend gevaarlijk zijn. Daar werk ik hard voor. Als ik het team kan helpen, probeer ik dat altijd te doen’, zegt de Bredanaar op de officiële website van zijn club.

Praat Mee!