Hoge tempo in Engeland kost Memphis de kop: ‘Dat zit hem dwars’

Het moordende tempo in de Engelse Premier League vormt het grootste struikelblok voor Memphis Depay bij Manchester United. Dat zegt voormalig Engels international Chris Waddle. Volgens de oud-voetballer mag ook Louis van Gaal zich het moeizame spel van zijn landgenoot aanrekenen. 

‘Mensen vergeten dat hij vorig seizoen nog speelde voor PSV, dat altijd dominant voetbal speelt. Memphis hoefde daardoor nooit mee te verdedigen’, steekt Waddle van wal. Het gapende gat tussen het spelniveau van de Eredivisie en de Premier League moet niet onderschat worden. ‘Het tempo in Engeland is nietsontziend. En dat zit Memphis dwars’, stelt Waddle vast in gesprek met The Daily Star.

De verdedigende taken die Memphis meekrijgt zorgen ervoor dat hij aanvallend zijn steentje niet of nauwelijks kan bijdragen. ‘Hij moet zijn ploeggenoten helpen. Dat is even anders dan hij gewend was. Ik zie aan alles dat Memphis moeite heeft met de snelheid van het spel’, vervolgt de oud-speler van onder meer Newcastle United en Tottenham Hotspur.

Waddle plaatst zijn vraagtekens bij de rol die Memphis heeft in het veld. ‘Van Gaal wist wat hij met Memphis in huis haalde, waarom gebruikt-ie hem dan niet goed? Memphis hoefde in Nederland alleen maar aan aanvallen te denken.’

Praat Mee!