Vejinovic dolblij: ‘Ik ben trots dat ik ben opgeroepen voor Oranje’

Marko Vejinovic mag zich maandag voor de eerste keer melden bij Oranje. Bondscoach Danny Blind riep de middenvelder van Feyenoord vrijdag op voor de oefenwedstrijden tegen Wales en Duitsland op 13 en 17 november. Met een glimlach van oor tot oor stond Vejinovic een paar uur na het bekendmaken van de definitieve selectie de NOS te woord.

‘Ik heb de bondscoach nog niet gesproken, maar ik ben er trots op dat ik bij de definitieve selectie van het Nederlands elftal zit’, reageerde Vejinovic vanuit De Kuip op het heuglijke nieuws. De Nederlander met Servische en Bosnische roots beschouwt de uitnodiging voor het Nederlands elftal als een beloning voor het harde werk dat hij de afgelopen jaren heeft verricht. ‘Hier heb ik naartoe gewerkt. Bij Feyenoord kende ik een periode waarin ik me heb moeten ontwikkelen. En nu maak ik alleen maar stappen, want er kan nog genoeg veel beter.’

Van een debuut in het Oranje-shirt heeft Vejinovic nog niet gedroomd. ‘Ik ben al heel blij dat ik opgeroepen ben en ik wil me daar heel graag laten zien’, aldus de oud-speler van Vitesse en Heracles Almelo en AZ.

Praat Mee!