Verontwaardiging bij PSV’er over selectiebeleid Blind

De vermeende voorkeur van bondscoach Danny Blind voor spelers van Ajax komt regelmatig ter sprake binnen de spelersgroep van PSV. ‘Ja, dat is wel een thema’, gaf Joshua Brenet vrijdag toe bij het programma FC Onder Ons. Volgens de vleugelverdediger van PSV komen spelers die bij Ajax spelen sneller in aanmerking voor een uitnodiging voor het Nederlands elftal.

In de woorden van Brenet klinkt overduidelijk door dat hij het niet eens is met het oproepen van Kenny Tete en Jaïro Riedewald. ‘Sommige spelers die er nu al in staan, verdienen het niet ten opzichte van andere spelers die al veel hebben meegemaakt en de top hebben bereikt. Ze hebben net een paar wedstrijden gespeeld en zitten er dan al bij’, plaatste de international van Jong Oranje zijn vraagtekens bij het selectiebeleid van Blind.

De bondscoach riep vrijdag maar liefst zes Ajacieden op voor het Nederlands elftal tegenover twee spelers van PSV (Jeffrey Bruma en Luuk de Jong). Naast Tete en Riedewald maken ook Jasper Cillessen, Joël Veltman, Davy Klaassen en Riechedly Bazoer onderdeel uit van de definitieve selectie van Oranje. Brenet kan de grote afvaardiging van Ajax niet los zien van het verleden dat Blind heeft bij de Amsterdamse club. ‘Hij is natuurlijk een man van de club, dus je kunt zeggen dat dat een rol heeft gespeeld.’ (Foto: Steindy, Wiki Commons)

Praat Mee!