Wijnaldum heeft geen spijt van overgang naar kwakkelend Newcastle

Georginio Wijnaldum verruilde afgelopen zomer landskampioen PSV voor Newcastle United. De meest noordelijke club van Engeland wist het seizoen daarvoor ternauwernood degradatie te voorkomen, maar staat ook dit seizoen weer in de gevarenzone. Wijnaldum staat nog steeds achter zijn keuze om naar The Magpies te verkassen en gelooft in een goede eindklassering.

‘Ik ben nog steeds blij, en ik geniet nog altijd van het voetbal, maar de druk is wel voelbaar’, zo zegt Wijnaldum in TheNorthernEcho. ‘Sommige mensen vinden dat maar raar. We spelen niet zo goed en we verloren ook vaak punten waar het niet nodig was. Maar het spelen voor Newcastle maakt echt veel goed en dat is ook belangrijk voor me dat ik mij goed voel. Als ik goed in mijn vel zit, speel ik goed. Ben ik aan het piekeren, dan zie je dat terug in mijn spel’.

Wijnaldum kwam met hoge verwachtingen naar Newcastle maar is nog niet consistent genoeg om het merendeel van de critici te kunnen overtuigen van zijn kwaliteiten. ‘De trainer stelt mij vaak op de 10 positie, dat ligt mij wel. Mijn meeste doelpunten komen ook voort uit de as van het veld. Maar de laatste tijd vraagt de trainer (Steve McLaren, red.) nieuwe dingen van me. Ik moet daarop inspelen en dat is soms eventjes lastig’, zo luidt het antwoord van de international.

‘Iedere speler zegt dat hij een favoriete positie heeft, maar daar kan je niet altijd spelen. De manager beslist waar je speelt en daar moet je naar luisteren. Als ik niet op mijn favoriete plek speel dan doe ik net zo hard mijn best’.

Praat Mee!