Verguisde Oranje-international kan naar Italiaanse topclubs

Gregory van der Wiel beschikt over een aflopend contract bij zijn club Paris Saint-Germain en heeft de clubs voor het uitkiezen. De international die al een langere tijd in onmin leeft met zijn club en de gebeten hond was van het EK-kwalificatie debacle mag zich vereerd voelen met de interesse van meerdere Italiaanse topclubs.

Na het EK debacle kreeg Van der Wiel een lading kritiek over zich heen. De rechtsback was tijdens het thuisduel tegen Turkije schuldig aan het tweede tegendoelpunt en ook in de eerdere wedstrijden liet hij een niet al te gretige indruk achter. Ook bij PSG zit de rechtsback niet lekker in zijn vel. De ene week staat hij in de basis, en de volgende wedstrijd vindt hij zichzelf terug op de bank. Afgelopen zomer was er zelfs sprake van een geforceerde verkoop, maar zowel de club als speler ontkende dit.

In Italie zijn ze nog altijd gecharmeerd van de aanvallende rechtsback. Zowel Internazionale als AS Roma houden de Nederlander in de gaten die in de zomer van 2016 transfervrij is. Bij AS Roma voldoet de Braziliaan Maicon niet meer aan de verwachtingen en Internazionale doet dit seizoen een aanval op de landstitel. Mocht Van der Wiel vertrekken bij PSG dan kan hij terugkijken op aardige cijfers, sinds 2012 leverde hij 17 assists af en scoorde twee doelpunten voor de Parijzenaren.

Praat Mee!