Van der Vaart wint met minimaal verschil op bezoek bij Málaga

Na een periode vol blessures kon Rafael van der Vaart eindelijk weer eens in de basis beginnen bij zijn nieuwe club Real Betis. De 109-voudig international zag zijn ploeggenoot Ruben Castro voor het enige doelpunt tekenen in de uitwedstrijd tegen Málaga.

De middenvelder die deze zomer transfervrij een contract tekenende bij de Spaanse club raakte in de voorbereiding geblesseerd en kon pas eind september zijn debuut maken. Ook dat mondde niet uit tot een succes, tijdens de wedstrijd tegen Deportivo La Coruña viel hij uit met een hamstringblessure en ruim anderhalve maand later was hij pas weer fit. Na enkele keren bij de wedstrijdselectie te hebben gezet mocht de voormalig speler van Ajax, Real Madrid, Tottenham Hotspur en Hamburger SV eindelijk weer eens een wedstrijd spelen.

In de 65ste minuut zag Van der Vaart zijn ploeggenoot Castro het winnende doelpunt maken en niet veel later werd hijzelf naar de kant gehaald. De andere Nederlander die bij Betis speelt, Ricky van Wolfswinkel, zat de gehele wedstrijd op de bank. Wel kreeg hij een gele kaart vanwege commentaar op de arbitrage. Met de winst op Málaga stijgt Real Betis naar de middenmoot in de Spaanse competitie.

Praat Mee!