Perez: ‘Watford was een foute keuze voor zijn ontwikkeling’

Afgelopen zomer vertrok Steven Berghuis tot ieders verbazing naar het Engelse Watford. De buitenspeler van AZ had een sterk seizoen achter de rug en mocht zich zelfs meerdere keren melden bij het Nederlands elftal. Maar tot op heden kwam Berghuis niet langer 90 minuten in actie voor zijn nieuwe club. 

Analyticus Kenneth Perez heeft het te doen met de moeilijke situatie van Berghuis, maar legt de vinger wel op de zere plek. ‘Hij was een speler die volop in ontwikkeling was in de Eredivisie. Hij was echt een stap aan het maken’, zo spreekt Perez tegenover AZ Tv. ‘Maar toen kwam Watford. In Engeland verdient hij waarschijnlijk veel meer geld dan dat hij ooit in Nederland kan verdienen. Dat is begrijpelijk, maar of het de juiste stap was voor zijn ontwikkeling is het tweede’.

De 23-jarige buitenspeler, die door toenmalig bondscoach Hiddink nadrukkelijk in de gaten werd houden, speelt zelden tot nooit zo stelt Perez. ‘Je kan na een paar maanden wel zeggen dat het geen goede stap is geweest. Een foute keuze dus’. Het lijkt er ook niet op dat Berghuis snel een basisplaats gaat veroveren. De huidige formatie presteert verassend goed en staat op de elfde plek in de Premier League.

Praat Mee!