Twee doelpunten van Huntelaar niet genoeg voor overwinning

Klaas-Jan Huntelaar heeft weer eens van zich laten zien. De Oranje-spits scoorde twee keer in de Kohlenpott-derby tegen Borussia Dortmund, maar dat was niet genoeg voor een overwinning. De Dortmunders wonnen de thuiswedstrijd uiteindelijk met 3-2. 

De twee ploegen begonnen zeer aanvallend aan de wedstrijd en dit leverde direct kansen op voor beiden. Aan de kant van Schalke 04 kreeg Leroy Sane een grote mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar Borussia Dortmund mocht als eerste juichen. De Japanner Shinji Kagawa kopte een voorzet binnen en noteerde de 1-0. Lang konden de spelers en fans niet juichen van deze voorsprong, want drie minuten later scoorde Huntelaar de gelijkmaker op aangeven van Sané.

Vlak voor rust kon er alweer een doelpunt worden bijgetekend, dit keer voor de thuisploeg. De man van de assists bij de 1-0, Ginter, kopte de 2-1 voor Dortmund binnen en zo liepen Huntelaar en consorten met een achterstand terug de kleedkamer binnen. Niet lang nadat de tweede helft weer was begonnen werd het nog erger. Clubtopscorer Pierre-Emerick Aubameyang schoot beheerst de 3-1 binnen en staat nu op 14 doelpunten.

De Oranje-international liet het daar niet bij zitten en noteerde nog voor de 3-2, maar verdere doelpogingen mondde niet uit tot de gelijkmaker. Door het verlies tegen Borussia Dortmund zakt Schalke 04 nu naar de vijfde plaats, waarbij Dortmund op de tweede plaats blijft staan.

Praat Mee!