‘Week na week zien we dat Danny Blind niet de baas kan zijn bij Oranje’

Danny Blind en Bert van Oostveen zijn niet gesneuveld nadat het Nederlands elftal vorige maand kwalificatie voor het EK misliep. Zowel de bondscoach als de technisch directeur van de KNVB overleefde het evaluatiemoment dat onlangs plaatsvond in Zeist. Hugo Borst begrijpt niet waarom de Nederlandse voetbalbond geen conclusies heeft getrokken na de mislukte EK-kwalificatiereeks en pleit voor een nieuwe bondscoach.

De sportjournalist komt ook meteen met een opvolger op de proppen: Martin Jol. De voormalige hoofdtrainer van Ajax gaf onlangs een interview aan het Algemeen Dagblad en deed daarin uitspraken die Borst wel bevallen. ‘Opportunisme is mij niet vreemd. Ik dacht: dit is de ideale nieuwe bondscoach: Martin Jol’, schrijft Borst in diezelfde krant.

‘Toen zei iemand: maar je denkt toch niet dat dat ventje – Van Oostveen – Danny Blind ontslaat? Want dan moet-ie zelf ook weg. Het zit meesterlijk dichtgetimmerd, Huug. Van Oostveen heeft de commissarissen van de KNVB in zijn zak. En dus zien we week na week dat Danny Blind het niet kan, de baas zijn’, gaat Borst verder in zijn column.

‘Voorbeeldje. Een bondscoach moet goed kunnen telefoneren. Als je zelfs Dirk Kuyt niet verdienstelijk kunt bellen dan ben je een stoethaspel. Op een enkele Oranje-watcher na heeft niemand er nog vertrouwen in dat de al zwaar beschadigde Danny Blind het Nederlands elftal naar het WK in Rusland zal loodsen. Als zelfs Joshua Brenet (dat is een backie van PSV) het aandurft de eerlijkheid van de bondscoach in twijfel te trekken – en dat deed de snotneus – kun je vaststellen dat de bondscoach geen autoriteit heeft. Om een lang verhaal kort te maken: de nieuwe bondscoach heet toch echt Martin Jol’, sluit de Rotterdammer af.

Praat Mee!