Oranje-internationals uitgefloten bij PSV: ‘Daar gaan ze niet beter van voetballen’

Luciano Narsingh heeft dit seizoen nog niet kunnen imponeren bij PSV. De razendsnelle rechtsbuiten van de Eindhovenaren raakte daardoor al zijn plekje bij het Nederlands elftal kwijt en dreigt ook bij PSV op de bank te belanden. Afgelopen weekend werd Narsingh immers samen met Adam Maher vroegtijdig naar de kant gehaald tegen FC Utrecht. Beide Oranje-internationals zijn hopeloos uit vorm, wat ook niet onopgemerkt is gebleven bij de Eindhovense supporters, die hun wissel met gejuich begeleidden.

Narsingh kon de reactie van zijn eigen supporters wel begrijpen. ‘Ik sta hier met een rotgevoel en baal van mezelf. Het publiek komt om goed voetbal te zien en het was niet goed’, zei de 25-jarige aanvaller tegenover De Telegraaf. ‘Aan de ene kant begrijp ik het publiek wel. Ik zal niet zeggen dat ze zomaar fluiten. Ik vond mezelf ook niet goed spelen.’

Tegelijkertijd erkende Narsingh ook dat het gefluit van het thuispubliek niet bevorderend werkt voor zijn spel. ‘Het is niet lekker voor een speler dat er gelijk gefloten wordt als je een bal verkeerd raakt. Je gaat nadenken. Laat ik maar op safe spelen, want als ik een bal verkeerd raak en balverlies lijd, gaan ze fluiten. En dan speel je maar simpel’, aldus Narsingh.

PSV-trainer Phillip Cocu was na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Utrecht (3-1) zichtbaar teleurgesteld in de reactie van de fans bij de wissels van Narsingh en Maher. ‘Ik ben hier teleurgesteld over. Ik denk niet dat spelers beter gaan voetballen door deze reactie, die ik spijtig vond’, verklaarde Cocu.

Praat Mee!