Ten Cate: ‘Van Persie heeft te weinig respect gekregen van Blind’

De wijze waarop Danny Blind naar buiten trad met het nieuws dat hij Robin van Persie voorlopig niet meer nodig heeft bij het Nederlands elftal is hem zondagavond bij Studio Voetbal op de nodige kritiek komen te staan. Volgens de tafelgasten van het voetbal praatprogramma had de bondscoach op een respectvollere manier om moeten gaan met zijn vice-aanvoerder. 

‘Het is een beetje makkelijk hoe er is afgerekend met Van Persie’, trok Willem Vissers van De Volkskrant van leer. Henk ten Cate knikte instemmend en voegde daaraan toe dat Blind had moeten overleggen met Van Persie. ‘Hij had naar hem toe moeten gaan en moeten uitleggen dat hij geen gebruik van hem ging maken omdat hij wil bouwen aan een nieuwe ploeg. Hij had aan Van Persie de keuze moeten laten hoe dat aan de wereld te vertellen’, aldus de oud-trainer.

‘Ik vind dat Van Persie te weinig respect heeft gekregen. Dat heeft de bondscoach gewoon niet goed gedaan’, vervolgde Ten Cate. Dat de tafelgasten het opnamen voor Van Persie wil overigens niet zeggen dat ze het niet eens zijn met de beslissing van de bondscoach. Zo merkte Pierre van Hooijdonk op dat Van Persie niet meer de spits is die hij was bij Manchester United en Arsenal. ‘Hij is een andere spits geworden’, concludeerde Pi-Air.

‘Hij levert minder arbeid, is een momentenvoetballer geworden. Dat was hij niet toen hij Manchester United naar de titel schoot (2012/2013, red.)’, zei de voormalige assistent-trainer van Jong Oranje.

Praat Mee!