Van der Gijp: ‘Kramer is een lange verdwaalde slungel’

Danny Blind gaf vorige week aan dat hij Feyenoorder Michiel Kramer nauwlettend in de gaten houdt. De 26-jarige Rotterdammer kan volgens de bondscoach in de nabije toekomst een serieuze optie worden voor de spitspositie bij het Nederlands elftal. René van der Gijp is in tegenstelling tot Blind allerminst te spreken over Kramer.

Afgelopen vrijdag zei de goedlachse voetbalanalist nog dat het ‘volstrekt debiel is als je Kramer opstelt in het Nederlands elftal.’ Ook tijdens De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax (1-1) maakte Kramer geen indruk op Van der Gijp. De oud-speler van ADO Den Haag was zondag onzichtbaar en werd vroegtijdig naar de kant gehaald door Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst ten faveure van Colin Kazim-Richards.

‘Ik zie ook de tekortkomingen van Kramer. Natuurlijk zou ik bij Feyenoord graag naar een spits willen kijken die echt kan voetballen. Dat gun ik die mensen’, aldus Van der Gijp. ‘Die zitten nu naar een verdwaalde lange slungel te kijken. Als je in Engeland zegt: ‘Feyenoord heeft een spits van twee miljoen’, dan vragen ze zich af: ‘Mist die een oog?’

Praat Mee!