Karsdorp, Woudenberg en Klaiber melden zich af voor Jong Oranje

Jong Oranje-coach Fred Grim heeft maandag een drietal afmeldingen ontvangen. Rick Karsdorp, Lucas Woudenberg en Sean Klaiber kwamen niet ongeschonden het weekend in de Eredivisie door en hebben daarom moeten afzeggen voor Jong Oranje, dat de komende week twee EK-kwalificatieduels speelt tegen Wit-Rusland (12 november) en Slowakije (17 november). Kevin Diks en Thom Haye zijn opgeroepen als hun vervangers.

In eerste instantie was het de bedoeling dat Bart Ramselaar zich bij de selectie van Jong Oranje zou voegen, maar de middenvelder van FC Utrecht is ziek. Daarop besloot Grim een belletje te plegen met Haye. De speler van AZ kon bevestigen dat hij helemaal fit is en mocht zich daardoor melden in het trainingskamp van Jong Oranje, dat evenals het grote Oranje vandaag bijeen kwam.

De afmelding van Karsdorp is overigens vrij opmerkelijk. Daar heeft namelijk alleen Feyenoord melding van gemaakt. De KNVB heeft dat nieuws niet bevestigd. Feyenoord lijkt geen risico’s te willen nemen met Karsdorp, die pas net is teruggekeerd van een liesblessure. Afgelopen weekend maakte Karsdorp wel de negentig minuten vol tegen Ajax (1-1)

Praat Mee!