Blind ontvangt eerste afmelding; Bazoer blijft wél bij de groep

Jaïro Riedewald heeft zich met een knieblessure af moeten melden voor het Nederlands elftal, die hij zondag opliep tegen Feyenoord. De centrale verdediger van Ajax, die bij Oranje op de linksbackpositie speelt, kwam nog wel naar Noordwijk toe, maar moest alsnog geblesseerd afhaken. Zijn ploeggenoot Riechedly Bazoer kampt eveneens met knieklachten, maar blijft vooralsnog bij Oranje.

Net als Riedewald liep de negentienjarige middenvelder zijn kwetsuur op tijdens de uitwedstrijd tegen Feyenoord (1-1). Na een duel met de Braziliaanse verdediger Eric Botteghin bleef Bazoer korte tijd op de grond liggen, waarna hij de wedstrijd alsnog vervolgde. In de rust moest Bazoer zich echter laten vervangen door Ajax-spits Arkadiusz Milik. Tien dagen eerder raakte de Utrechter ook al geblesseerd aan zijn knie, eveneens tegen Feyenoord.

Bondscoach Danny Blind kent in aanloop naar de oefeninterlands tegen Wales (13 november) en Duitsland (17 november) verder geen personele problemen. Arjen Robben heeft zich ‘gewoon’ gemeld in Huis ter Duin, ondanks dat de blessuregevoelige Nederlander vorige week nog twijfelde of het verstandig was zich bij Oranje te melden. De routinier van het Nederlands elftal is er alleen nog niet over uit of hij de komende week speelminuten gaat maken.

Praat Mee!