Ophef verbaast Blind: ‘Absentie Van Persie niet permanent’

Danny Blind begrijpt niet waarom er zo veel commentaar is op zijn beslissing om Robin van Persie buiten de selectie van Oranje te laten. De bondscoach liet maandag weten dat hij de spits weer op zal roepen wanneer hij in staat is een gehele wedstrijd te spelen.

Volgens Blind zijn zijn argumenten om de Fenerbahçe-speler thuis te laten verkeerd uitgelegd. ‘Ik zag in een keer allemaal statistiekjes langskomen over aantallen speelminuten. Zo heb ik het niet bedoeld. Ik wil alleen dat hij een hele wedstrijd kan spelen. Dan roep ik hem weer op. Nu heb ik ervoor gekozen om andere jongens een kans te geven’, aldus de bondscoach tegenover Voetbal International.

Verder benadrukte de voormalig verdediger dat het zo maar kan dat Van Persie de volgende keer wel weer tot de selectie behoort. ‘Ik heb heel veel respect voor hem als voetballer. Ik heb hem niet afgeserveerd, zoals ik gelezen heb. Ik heb hem alleen nu niet geselecteerd. Als ik hem definitief de wacht aan zou zeggen, dan zou ik daarvoor naar Istanbul moeten. Maar zo is het niet. Ik wil hem gewoon hele wedstrijden zien spelen bij zijn club.’

Praat Mee!