Blind over hoed Depay: ‘Niet mijn kledinglijn’

Memphis Depay kreeg eerder dit jaar al kritiek op zijn opvallende kledingstijl. Dat lijkt de aanvaller echter weinig te kunnen schelen. Maandag meldde hij zich bij het Nederlands elftal in Noordwijk met een hoed en opvallende groene schoenen.

Danny Blind kan er echter niet meer zitten. Zo liet hij weten tijdens de persconferentie voorafgaande aan het duel met Wales. ‘Het is niet mijn kledinglijn’, grapte de bondscoach. ‘Of ik vind dat hij dan meteen weer een verkeerd signaal geeft? Nee, ik let bij hem op andere dingen. Ik heb ook zijn trainer Louis van Gaal gesproken. Depay traint goed en toont ambitie om weer in de ploeg van United te komen. Dat is een goed teken. Het is ook belangrijk dat hij weer gaat spelen. Ook voor Oranje.’

Dankzij de afwezigheid van Arjen Robben tegen Duitsland kreeg de Manchester United-speler alsnog een plek bij Oranje. ‘Hij is een talent waar ik veel toekomst in zie. Als hij hier is, dan kan ik invloed op hem uitoefenen. Anders zie ik hem pas weer in maart. Daarnaast speelt Arjen Robben niet tegen Duitsland en kon ik nog wel een vleugelspits gebruiken’, aldus Blind.

Praat Mee!