Robben heeft stem in toekomst Oranje: ‘Blind vroeg of ik mee wilde denken’

De internationals van het Nederlands elftal hebben zich maandag voor de eerste keer sinds de uitschakeling voor het EK van volgend jaar zomer weer gemeld in Noordwijk. Oranje speelt de komende week een tweetal oefenwedstrijden tegen Wales en Duitsland, maar dat zal niet de voornaamste gespreksstof zijn in Huis ter Duin. Nog belangrijker is de vraag welke weg het Nederlands elftal de komende jaren gaat inslaan. Niet alleen de technische staf buigt zich over die vraag, ook Arjen Robben heeft als aanvoerder een belangrijke stem in het beantwoorden van dat vraagstuk.

Ondanks dat Robben in gesprek met De Telegraaf aangeeft dat ‘het misschien goed was om bij Bayern in mijn ritme te blijven en door te trainen’, besloot hij maandag toch op het vliegtuig naar Nederland te stappen. De sterspeler van het Nederlands elftal gaat tegen Wales zijn 88ste interland spelen en keert daarna weer terug naar Duitsland. ‘Ik wil stabiel blijven en deze lijn tot de winterstop doortrekken. Maar ik heb aan de andere kant alweer een paar wedstrijden gespeeld, voel me prima en wilde hier absoluut bij zijn. Er is genoeg te bespreken’, maakt Robben ook meteen duidelijk waar het hem vooral om te doen is: praten, praten en nog eens praten.

‘Ik heb eerder al met de bondscoach gesproken, maar dat ging meer over mijn persoonlijke situatie. En of ik mee wilde denken over de huidige gang van zaken. Dit is een nieuw beginpunt voor het Nederlands elftal. Dat slaat eigenlijk nergens op, maar het is wel de realiteit’, verzucht Robben. De oud-speler van onder meer Real Madrid en Chelsea moest vorige maand vanuit München lijdzaam toezien hoe Oranje kwalificatie voor het EK in Frankrijk misliep.

‘We hebben het aan onszelf te wijten dat we nu waardeloze interlands spelen. Moeten keihard aan de slag om het tij te keren. Daar heb ik mijn ideeën over’, aldus Robben. (Foto: Kathi Rudminat, Wiki Commons)

Praat Mee!