Wijnaldum wacht plannen Blind af: ‘Of de bondscoach veel gaat veranderen? Geen idee’

Georginio Wijnaldum is er nog altijd ziek van dat Oranje volgend jaar zomer in Frankrijk ontbreekt als 24 landen gaan strijden om de Europese titel. Waar normaal gesproken het roer compleet wordt omgegooid na een afgang zoals die van het Nederlands elftal in de EK-kwalificatiereeks, lijkt dat niet de aanpak te zijn waar bondscoach Danny Blind voor kiest. Ook Wijnaldum heeft niet het gevoel dat een groot deel van de selectie moet vrezen voor zijn plekje bij Oranje.

‘Of de bondscoach veel gaat veranderen, weet ik niet. De selectie is niet heel ingrijpend veranderd. Op Robin van Persie na, uiteraard’, stelt Wijnaldum vast in het Algemeen Dagblad. Dat Clasie na twee maanden blessureleed zich weer bij het Nederlands elftal heeft mogen melden, zou voor Wijnaldum wel gevolgen kunnen hebben. De middenvelder van Newcastle United was de vorige twee interlands verzekerd van een basisplaats, maar heeft in de persoon van Clasie een geduchte concurrent erbij.

Ook Arjen Robben is verlost van de klachten die hij ondervond van een liesblessure. De aanvaller van Bayern München gaat speelminuten maken tegen Wales, maar laat de oefeninterland tegen Duitsland wel aan zich voorbijgaan. Net als Robben verbaasde ook Wijnaldum zich over het besluit van de bondscoach om Robin van Persie niet op te roepen. ‘Wat ik dacht toen ik hoorde dat hij er niet meer bij is? Het was verrassend, hij heeft er altijd bij gezeten en meer dan honderd interlands gespeeld’, aldus Wijnaldum. (Foto: Kathi Rudminat, Wiki Commons)

Praat Mee!