Memphis geeft signaal af met hoed: ‘Hij heeft schijt aan de bondscoach’

Volgens Valentijn Driessen heeft Danny Blind de grootste moeite met het ego van Memphis Depay. De excentrieke aanvaller van Manchester United lijkt zich weinig aan te trekken van de adviezen van de bondscoach. 

Memphis maakte maandag bij aankomst in Noordwijk een statement door wederom een hoed te dragen. ´Vorige keer kwam Memphis ook al met een hoed naar binnen’, zei Driessen maandagavond in het FOX Sports-programma Natafelen met Kees. ‘Vorige week maandag zei Blind toen dat hij eerst moet presteren en daarna pas kan doen en laten wat hij wil.’

‘Memphis, die niet presteert, heeft ongetwijfeld gehoord wat Blind erover heeft gezegd, maar zet toch gewoon weer zijn hoed op en komt zo naar binnen. Dan heb je dus schijt aan de wereld en schijt aan de bondscoach’, concludeerde de verslaggever van De Telegraaf.

Het is niet de eerste keer dat Memphis in opspraak is bij Oranje. Vorige maand kreeg de vleugelaanvaller het in aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan nog aan de stok met Robin van Persie en weigerde hij na afloop van het duel met Tsjechië de pers te woord te staan.

Met het boycotten van de media was Blind niet blij. ‘Hij moet zoiets met ons bespreken en niet op eigen houtje doen. Soms zullen we daar begrip voor hebben, maar soms ook niet. En dan leggen we hem op dat hij het wel moet doen’, zei de bondscoach vorige week over de actie van Memphis. (Foto: Kathi Rudminat, Wiki Commons)

Praat Mee!