Derksen opent de aanval op VI: nieuw voetbalblad wordt in december gelanceerd

De plannen van Johan Derksen voor een nieuw voetbalblad zijn eindelijk geconcretiseerd. Volgende maand komt de eerste editie van Voetbal Inside in de winkels te liggen, waaraan ook Wilfred Genee, René van der Gijp, Hans Kraaij junior, Johan Boskamp en Wim Kieft hun medewerking verlenen.

Het hing al een tijdje in de lucht dat het tijdschrift op de markt gebracht zou worden. Begin september verschenen de eerste berichten in de media dat Derksen plannen had om onder de naam van het RTL7-programma Voetbal Inside een magazine uit te brengen. Het wachten was alleen op een geschikte uitgever. Die is inmiddels gevonden: RTL en Pijper Media gaan in samenwerking het blad uitbrengen, dat de concurrentie aangaat met Voetbal International.

Derde helft Voetbal Inside

Naast interviews met de vaste tafelgasten van het voetbal praatprogramma, komen er ook reportages in Voetbal Inside te staan van voetballers. ‘Waarbij de glimlach, net als op tv, uiteraard niet ontbreekt’, schrijft BuzzE, een entertainmentfeed van het ANP. Ook op televisie is Voetbal Inside volop bezig met nieuwe formats. Zo kon de kijker maandagavond voor de eerste keer de Derde Helft kijken via internet en via de Voetbal Inside-app. In de online verlenging van het programma mogen kijkers volgens Wilfred Genee kritisch en ongenuanceerd kritiek leveren en kunnen ze eveneens vragen stellen aan de mannen die aan tafel zitten.

Praat Mee!