Pieters ontbreekt op training Oranje, goed nieuws uit ziekenboeg

De voltallige selectie van het Nederlands elftal is aan het begin van de middag voor de eerste keer het veld van Quick Boys opgestapt. Maandag bleef het overgrote deel van de Oranje-selectie nog binnen tijdens de eerste oefensessie in aanloop naar de vriendschappelijke wedstrijden tegen Wales en Duitsland. Ook Riechedly Bazoer stapte tussen de duinen van Katwijk de grasmat op.

De negentienjarige middenvelder van Ajax is desondanks nog altijd een twijfelgeval voor de ontmoeting met EK-ganger Wales. Bazoer heeft last van een kuitblessure die hij dit weekend opliep tegen Feyenoord. Afhankelijk van de reactie die Bazoer krijgt na afloop van de training wordt besloten of hij wel of niet meereist naar Cardiff.

Erik Pieters gaat in elk geval wel mee naar Wales. De linksback werd maandagavond opgeroepen als vervanger van de geblesseerde Jaïro Riedewald. Pieters ontbrak wel op de training, omdat hij nog niet was aangekomen in Nederland.

Donderdagmiddag stapt het Nederlands elftal op het vliegtuig voor de eerste oefeninterland tegen Wales, die vrijdag op het programma staat. Vier dagen later volgt een vriendschappelijk duel in en tegen wereldkampioen Duitsland. (Foto: Freek Jansen, Twitter)

Praat Mee!