Stekelenburg: ‘Ik ben blij dat ik een oproep heb gekregen’

Maarten Stekelenburg mag weer voorzichtig gaan denken aan speelminuten bij het Nederlands elftal. Drie jaar lang was de 33-jarige doelman niet meer in beeld bij Oranje, maar daar kwam vorige maand een einde aan toen Danny Blind hem voor het EK-kwalificatieduel met Tsjechië opriep als vervanger van de geblesseerde Tim Krul. Stekelenburg kwam destijds niet in actie en is deze week daarom extra gebrand op speelminuten.

De bondscoach verstuurde vorige week immers opnieuw een uitnodiging naar Stekelenburg, die hij maar al te graag accepteerde. De oud-Ajacied, die dit seizoen door Fulham aan Southampton wordt verhuurd, heeft wel het gevoel dat hij nu anders is binnengekomen bij Oranje dan een maand geleden. ‘Het was toen wel wat anders, want er waren toen twee man geblesseerd’, zegt Stekelenburg op de website van zijn tijdelijke werkgever.

‘Ik verwachtte het toen dus ook wel een beetje. Maar nu is alleen Tim Krul geblesseerd en de rest is gewoon fit, dus ben ik blij dat ik een oproep heb gekregen. Ik ga er alles aan doen om in de basis te beginnen’, verzekert Stekelenburg, die voor een basisplaats moet concurreren met eerste doelman Jasper Cillessen en Feyenoord-keeper Kenneth Vermeer. Laatstgenoemde kent Stekelenburg nog uit zijn periode bij Ajax. Onder toenmalig hoofdtrainer Marco van Basten raakte de geboren Haarlemmer zijn basisplaats bij de Amsterdammers kwijt aan Vermeer, waarna hij vervolgens verkaste naar AS Roma. (Bron: Давиденко Валерий, Wiki Commons)

Praat Mee!