‘Flamboyante’ Memphis laat zich niet gek maken: ‘Genoeg mensen dragen een hoed’

Memphis Depay maakt zich totaal niet druk over de verhalen die wekelijks over hem worden geschreven in Engeland en Nederland. Zo zou de uitgesproken international bij Manchester United op zijn gedrag zijn aangesproken door assistent-trainer Ryan Giggs en miste hij vorige week de spelersbus in voorbereiding op het Champions League-duel met CSKA Moskou. Beide verhalen kloppen echter niet, zo zegt Memphis, die zich ook verbaast over de discussie rond zijn kledingstijl.

Maandag droeg Memphis wederom een hoed bij aankomst in Huis ter Duin, terwijl bondscoach Danny Blind hem een week eerder nog publiekelijk adviseerde zich wat meer bezig te houden met zijn spel in plaats van met zijn outfit. Dat advies sloeg Memphis in de wind. ‘Hij zegt niet tegen mij: ‘Je moet die hoed afzetten”, verduidelijkte de flankspeler bij de NOS dat hij door de bondscoach geen beperkingen krijgt opgelegd over welke kleding hij draagt in zijn vrije tijd. ‘Maar wat wij bespreken, gaat de buitenwereld sowieso niks aan’, voegde Memphis daaraan toe.

NOS-verslaggever Bert Maalderink wilde toch wat dieper ingaan op het hoofddeksel van Memphis en vroeg hem of zijn opvallende verschijning buiten het veld iets wegheeft van sterallures. ‘Nee, dat denk ik niet’, antwoordde Memphis. ‘Ik denk dat mensen dat lezen, maar mijn cirkel weet wel wat waar is. Ik ben nog steeds dezelfde speler als bij PSV’, verzekerde de 21-jarige aanvaller, die ietwat lacherig reageerde op de vraag waarom hij een hoed draagt. ‘Wat doet een man met een hoed? Die zet-ie op. Is dat flamboyant? Het is gewoon een hoed, die vind ik mooi.’

Wat de buitenwacht van hem denkt, kan Memphis dan ook weinig schelen. ‘Het raakt mij niet echt. Zij weten niet wat ik er voor doe om bij het Nederlands elftal te komen, om fit te zijn. Ze zien mij alleen uit de auto stappen bij het Nederlands elftal met een hoed en dat is het’, aldus Memphis.

De toekomstige sterspeler van Oranje is absoluut niet van plan zijn stijl aan te gaan passen vanwege de kritiek die hij over zich heen krijgt. ‘Het verhaal komt er toch, of het nu waar is of niet. Ik kan mij daar niet zo druk om maken want ik ben bezig met mijn carrière en om een betere speler te worden. Iedereen moet zich fijn voelen in de dingen die hij doet. En genoeg mensen dragen een hoed, ik vind het heel overdreven. Mij raken jullie er echt niet mee’, sloot Memphis zijn interview na afloop van de dinsdagmiddag training af met een duidelijk statement.

Praat Mee!