Sneijder leeft mee met Van Persie: ‘Ik voel wat hij nu voelt’

Wesley Sneijder weet als geen ander hoe Robin van Persie zich momenteel moet voelen. De 31-jarige middenvelder belandde twee jaar geleden eveneens op een zijspoor bij het Nederlands elftal. ‘Voor de buitenwereld is het misschien allemaal te begrijpen, maar als speler ga je echt door een hel. Ik voel wat Van Persie nu voelt’, zegt Sneijder tegen NUsport.

Net als Van Persie werd Sneijder destijds verweten dat hij niet fit genoeg zou zijn. ‘Het is precies dezelfde situatie’, kijkt de speler van Galatasaray terug op de periode waarin toenmalig bondscoach Louis van Gaal hem passeerde bij Oranje. ‘Ik raakte ook eerst mijn aanvoerdersband kwijt en wist toen eigenlijk al waar het zou gaan eindigen. Het was heel pijnlijk dat ik niet opgeroepen werd.’

Sneijder ging vervolgens aan de slag met een kickbokscoach en knokte zich letterlijk en figuurlijk weer terug in het Nederlands elftal. ‘Je kunt op zo’n moment twee dingen doen. Of je denkt: zoek het allemaal maar uit. Of je gaat er keihard aan werken. Ik heb het laatste gedaan, omdat ik naar het WK wilde en het Oranje-shirt aantrekken het mooiste vind dat er is’, aldus Sneijder.

De 119-voudig international rekent erop dat ook Van Persie de komende maanden er alles aan gaat doen om zich weer in de kijker te spelen bij Oranje. ‘Van Persie heeft diezelfde mentaliteit, dus ook hij zal er alles aan doen om het tegendeel van de bondscoach te bewijzen.’

Waar aanvoerder Arjen Robben alleen een sms’je stuurde naar Van Persie, nam Sneijder persoonlijk contact op met de aanvaller. Over de inhoud van het gesprek wilde hij niks loslaten. ‘We moeten het allemaal ook niet te groot maken. Het moet ook even klaar zijn. Van Persie moet nu ook niet gaan luisteren naar wat iedereen ervan vindt. Hij weet zelf wel wat zijn kwaliteiten zijn en moet zich focussen op zijn spel. En dan komt er vanzelf een moment dat hij weer bij Oranje komt’, denkt Sneijder.

Praat Mee!