Einde interlandloopbaan Sneijder nog niet in zicht: ‘Nog geen moment gedacht aan stoppen’

Stoppen als international is bij Wesley Sneijder nog nooit een thema geweest. Ook toen Oranje vorige maand naast een EK-ticket greep, speelde die gedachte niet in het hoofd van de middenvelder van Galatasaray. 

‘Ik ga door zolang ik me fit voel, een meerwaarde kan zijn voor de ploeg en de bondscoach me selecteert’, maakt Sneijder tegenover NUsport zijn plannen bekend voor de komende jaren. ‘Ik heb zelfs nog geen moment gedacht aan stoppen bij Oranje. Ik zie dat ook niet zo een, twee, drie gebeuren omdat ik me nu heel goed voel. Ik weet dat ik deze groep absoluut kan helpen en als dat het geval is moet je zeker doorgaan’, onderbouwt de routinier van het Nederlands elftal zijn keuze om voorlopig geen einde te breien aan zijn interlandloopbaan.

Het teamgevoel dat vorig jaar zomer op het WK in Brazilië erg leefde binnen de spelersgroep, moet volgens Sneijder zo snel mogelijk weer terugkeren bij Oranje. Arrogantie is de grootste valkuil van de nummer drie van de wereld. ‘Het heeft geen zin te denken ‘wij zijn het Nederlands elftal’, want die tijd is voorbij. Langzaamaan moet het besef komen dat we kwalitatief niet meer zo sterk zijn. Maar we kunnen wel wat bereiken als we als team functioneren’, zegt Sneijder.

De ellenlange weg richting het eerstvolgende eindtoernooi – het WK van 2018 in Rusland – begint vrijdag met een oefeninterland tegen EK-ganger Wales. Sneijder beschouwt het vriendschappelijke duel in Cardiff en de ontmoeting met wereldkampioen Duitsland van volgende week dinsdag als een nieuwe start. ‘Ik heb sinds mijn debuut in 2003 nooit een groot toernooi gemist. Dit doet pijn. Maar die negatieve ervaring van de afgelopen kwalificatiereeks kun je ook als onderdeel zien van een leerproces. We moeten bouwen richting de kwalificatie voor het WK, die op papier nog zwaarder wordt’, weet Sneijder. (Foto: Dmitrij Nejmyrok, Wiki Commons)

Praat Mee!