Oranje traint achter gesloten deuren richting oefenduel met Wales

Het Nederlands elftal traint woensdagmiddag voor de laatste keer op Nederlandse bodem en doet dat achter de gesloten deuren van de Amsterdam ArenA. Ook Erik Pieters sluit vanmiddag aan bij Oranje.

De linksback van Stoke City werd maandag opgeroepen als vervanger van de geblesseerde Jaïro Riedewald en moest dinsdag de eerste oefensessie met de voltallige selectie aan zijn neus voorbij laten gaan. Pieters was gedurende de training nog onderweg naar Noordwijk en meldde zich daarom ietwat later in het spelershotel.

Na de training in het stadion van Ajax krijgt Pieters morgen nog een kans om zich te bewijzen tegenover de bondscoach. In het stadion van Cardiff City werkt Oranje nog een laatste training af, voordat de manschappen van Danny Blind het vrijdagavond vanaf 20.45 uur (Nederlandse tijd) opnemen tegen Wales. Op de linksbackpositie kan Blind niet alleen kiezen voor Pieters, ook Feyenoorder Terence Kongolo is een optie. Datzelfde geldt voor Daley Blind, die zowel in de achterhoede als op het middenveld uit de voeten kan.

Wales – Nederland

De oefeninterland tegen Wales is de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal sinds plaatsing voor het EK werd misgelopen. Aan de zijde van Wales ontbreken sterspelers Gareth Bale en Aaron Ramsey, terwijl bij Oranje juist twee spelers terugkeren: Arjen Robben en Jordy Clasie. Of beide internationals ook in de basis mogen beginnen, wordt in de loop van de week bekendgemaakt door de bondscoach. Volgende week dinsdag, als Nederland een uitwedstrijd speelt tegen Duitsland, is Robben er in elk geval niet bij.

De oefenwedstrijden tegen Wales en Duitsland worden allebei uitgezonden door SBS6.

Praat Mee!