Robben schaamt zich kapot: ‘We hebben de uitschakeling laten gebeuren’

Arjen Robben kan nog altijd niet wennen aan het feit dat Oranje volgend jaar niet mee zal strijden om de Europese titel. ‘De pijn is nog niet verdwenen. Dat duurt nog wel even’, zei de speler van Bayern München voor de camera van FOX Sports.

Dat Robben de dramatisch verlopen EK-kwalificatiereeks grotendeels moest aanschouwen vanaf zijn bank in München, doet hem extra pijn. ‘Je voelt je machteloos, je hebt een schuldgevoel’, beschrijft Robben het gevoel dat hij had nadat Tsjechië de genadeklap had uitgedeeld aan Nederland. ‘Fit zijn is ook een kwaliteit. Het is gewoon een feit dat ik er drie van de tien wedstrijden bij ben geweest. Dat is gewoon te weinig.’

De vraag waar het is misgegaan, is de afgelopen maand al vaak gesteld. Ook Robben heeft zijn antwoord klaarliggen. ‘Ik vind dat het begint bij een stuk beleving, een stuk bereidheid met z’n allen. Als je in een poule met Tsjechië, IJsland en Turkije speelt en je haalt van de achttien punten één punt, dan moet je je kapot schamen. We hebben het min of meer laten gebeuren’, concludeert Robben.

‘Uiteindelijk speel je die kwalificatiewedstrijden om je te plaatsen voor een eindtoernooi. Daar doe je het allemaal voor. Het EK is ook nog eens dichtbij huis, in Frankrijk. Dus dat zegt genoeg’, aldus de 87-voudig international, die alleen tegen Wales speelminuten gaat maken. De oefenwedstrijd tegen Duitsland slaat Robben over.

Praat Mee!