Afwezigheid Van Persie biedt perspectief voor Huntelaar

Klaas-Jan Huntelaar stond jarenlang in de schaduw van Robin van Persie. Onder Bert van Marwijk, Louis van Gaal en Guus Hiddink moest de Achterhoeker genoegen nemen met een rol als tweede spits, die hem niet altijd even makkelijk afging. Dat is bij Danny Blind wel anders. De 54-jarige Zeeuw gaf in zijn eerste vier interlands als bondscoach drie keer de voorkeur aan Huntelaar en passeerde Van Persie zelfs voor de aankomende interlands tegen Wales en Duitsland. Het lijkt er dan ook op dat de tijd van de 32-jarige spits is aangebroken.

Toch blijft Huntelaar voorzichtig als hem wordt gevraagd naar zijn huidige status bij het Nederlands elftal. ‘Of ik nu de eerste spits ben? Als je dat wilt weten moet je een interview met de bondscoach aanvragen’, vertelt de speler van Schalke 04 in gesprek met de NOS. Ook Luuk de Jong en Bas Dost dingen mee naar de spitspositie. ‘Die komen eraan’, weet Huntelaar.

Het takenpakket van een spits is volgens Huntelaar langer dan menigeen zou denken, zo geeft hij aan tegenover het ANP. ‘Je bent niet zo maar een goede spits. Ik dacht als klein jongetje bij PSV ook: geef me die bal en dan schiet ik ‘m erin. Maar er komt wel iets meer bij kijken. Het is zo’n moeilijke positie. Je moet veel kunnen. En altijd die druk en discussies ook.’ (Foto: Kathi Rudminat, Wiki Commons)

Praat Mee!