Clasie: ‘Probeer de bondscoach te overtuigen dat ik in de basis hoor’

Jordy Clasie is klaar voor zijn rentree bij het Nederlands elftal. De middenvelder van Southampton miste de laatste wedstrijden in de EK-kwalificatie vanwege een blessure. Nu probeert hij voor de oefenduels met Wales en Duitsland de bondscoach te overtuigen van zijn kwaliteiten.

De periode waarin Clasie moest herstellen van zijn hamstringblessure was zwaar, zo blikt hij terug in gesprek met de NOS. ‘Vooral de eerste paar dagen, ik liep op krukken en kon helemaal niks doen.’ De middenvelder zat dan ook voor de tv toen Oranje tegen Turkije en Tsjechië voor de laatste kans vocht. ‘Het is fantastisch om voor je land op zo’n belangrijk moment te mogen uitkomen. Heel zonde dat we die gelegenheid aan ons voorbij hebben laten gaan.’

Bij Southampton heeft de Nederlands International inmiddels al weer de nodige minuten gemaakt, veelal als verdedigende middenvelder. Een rol die zeer waarschijnlijk ook bij Oranje voor hem is weggelegd. ‘Ik probeer de bondscoach te overtuigen dat hij me in de basis zet’, besloot hij.

Praat Mee!