Sinkgraven moet EK-kwalificatieduel met Wit-Rusland missen wegens knieblessure

Jong Oranje treedt donderdagavond zonder Daley Sinkgraven aan tegen Wit-Rusland. De twintigjarige Ajacied heeft last van een knieblessure en is daardoor niet beschikbaar voor bondscoach Fred Grim.

Sinkgraven blijft wel gewoon onderdeel uitmaken van de groep. De medische staf van Jong Oranje heeft goede hoop dat de linksbenige middenvelder dinsdag wel inzetbaar is als de uitwedstrijd tegen koploper Slowakije op het programma staat.

Eerder haakten Rick Karsdorp (Feyenoord), Lucas Woudenberg (NEC) en Sean Klaiber (FC Utrechter) wel af bij Jong Oranje. Het drietal is geblesseerd en komt daarom zowel tegen Slowakije als Wit-Rusland niet in actie namens Jong Oranje. Grim riep Vitesse-verdediger Kevin Diks en AZ-middenvelder Thom Haye op als hun vervangers.

Het Koning Willem II Stadion dient vanavond als decor voor de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Jong Oranje en Jong Wit-Rusland. Het Nederlands elftal voor spelers onder 21 jaar kan een overwinning goed gebruiken. Jong Oranje staat met zes punten uit drie gespeelde wedstrijden op een derde plaats in groep 8 van de kwalificatiecyclus, waarin alleen de nummer één zich rechtstreeks toegang verschaft tot het jeugd-EK van 2017. Bij een overwinning passeert Jong Oranje in elk geval de leeftijdsgenoten van Wit-Rusland, die momenteel op de tweede plaats staan.

Het duel tussen Jong Oranje en Jong Wit-Rusland begint vanavond om 18.30 uur en wordt live uitgezonden door FOX SportsOnze11 houdt eveneens een liveblog bij van de wedstrijd.

Praat Mee!