Clasie: ‘Het wordt zeker niet makkelijk tegen Wales’

Wales plaatste zich een maand geleden voor de eerste keer in de historie voor het EK voetbal. De ploeg van bondscoach Chris Coleman had dat voor een groot deel te danken aan de duurste voetballer aller tijden: Gareth Bale. Het Nederlands elftal hoeft zich vrijdagavond echter geen zorgen te maken over de sterspeler van Wales, aangezien hij niet is opgeroepen voor zijn land.

Bale was tijdens de EK-kwalificatiecyclus bij negen van de elf doelpunten van Welshe makelij betrokken, maar heeft deze interlandweek ervoor gekozen om wat rust te nemen en zich in te zetten voor een commerciële trip van Real Madrid door Indonesië. Ook Arsenal-middenvelder Aaron Ramsey ontbreekt tegen Oranje met een hamstringblessure. De sparringspartner van het Nederlands elftal treedt vrijdagavond daardoor met een flink verzwakt elftal aan in Cardiff.

Het biedt voor de geplaagde bondscoach Danny Blind kansen om een goed resultaat te behalen tegen de EK-ganger. Jordy Clasie beseft zich dat ook, alhoewel hij het niet erg had gevonden als Bale en Ramsey wel van de partij waren geweest. ‘Toch speel ik het liefst tegen de beste voetballers van de wereld. Dat zit gewoon in je’, zegt Clasie tegen De Telegraaf.

Ondanks het ontbreken van de sterspelers van Wales is Clasie op zijn hoede voor de oefeninterland. ‘Vijf jaar terug kon je zeggen dat je van Wales makkelijk zou winnen. Als je nu ziet hoeveel kwaliteit die ploeg heeft. Bijna alle spelers kom ik tegen in de Premier League. Wales heeft zich ook niet voor niks voor het EK in Frankrijk geplaatst’, is Clasie waakzaam voor de wedstrijd van morgenavond.

Praat Mee!