Asensio sluit toekomst als Oranje-international niet uit

Danny Blind en Ruud van Nistelrooij hebben vorige maand geprobeerd om de Nederlandse Spanjaard Marco Asensio Willemsen over te halen om te kiezen voor een interlandloopbaan als speler van het Nederlands elftal. Het negentienjarige toptalent van Real Madrid, die momenteel is verhuurd aan Espanyol, voelde zich gevleid door de interesse van Oranje, maar bedankte voor de eer. 

Ook Asensio heeft inmiddels gereageerd op de toenadering die Blind in oktober tot hem zocht. ‘Er is contact geweest’, bevestigt de linksbenige middenvelder, die zowel over de Spaanse als de Nederlandse nationaliteit beschikt. ‘Ik voelde me vereerd, maar mijn plan is om voor Spanje te blijven uitkomen. Ik ben hier altijd actief geweest en ze hebben mij het vertrouwen geschonken’, legt Asensio tegenover AS uit waarom hij niet is ingegaan op het aanbod.

Het Spaanse toptalent sluit desondanks niet uit dat hij in de toekomst alsnog kiest voor het Nederlands elftal. ‘Je weet natuurlijk nooit wat er kan gebeuren’, aldus Asensio. ‘Het zal heel moeilijk zijn om een plek in de EK-selectie te veroveren. Daar komen veel spelers voor in aanmerking. Voorlopig is dat voor mij niet aan de orde. Ik richt me op Jong Spanje.’

Praat Mee!