‘Nederlandse WK-sensatie mag hopen op transfer naar Lazio Roma’

Het Italiaanse La Gazetta dello Sport komt donderdag met een opvallend gerucht op de proppen. Volgens de krant zou Lazio Roma overwegen om Ron Vlaar transfervrij op te halen uit Alkmaar, waar de verdediger van het Nederlands elftal bij AZ werkt aan zijn herstel van een knieblessure. Vlaar moet de leegte die zijn geblesseerde collega-international Stefan de Vrij in Rome heeft achtergelaten gaan opvullen.

Net als Vlaar moest ook De Vrij zich onlangs laten opereren aan zijn knie. Aanvankelijk probeerde het medische team van Lazio de klachten van de oud-speler van Feyenoord te verhelpen met rust, maar dat had niet het gewenste effect. Daarop besloot de werkgever van De Vrij dat hij zich moest laten helpen aan zijn knie. De Vrij is daardoor wel een half jaar uit de running, waardoor Lazio naarstig op zoek is naar een defensieve versterking.

In die zoektocht richten de Biancocelesti zich met name op transfervrije spelers. Lazio wil zich immers liever vandaag dan morgen versteken met een centrale verdediger. Ook Vlaar behoort tot die groep, nadat de Noord-Hollander deze zomer besloot om zijn Aston Villa af te laten lopen, in de hoop dat de nodige grote buitenlandse clubs zijn ijzersterke optreden op het WK nog niet waren vergeten. Interesse bleef echter uit, mede vanwege de fysieke ongemakken waarmee Vlaar afgelopen zomer kampte.

Mocht het dit keer wel tot een transfer komen, dan wordt Vlaar de vijfde Nederlander met een contract bij Lazio. Naast De Vrij komen ook jeugdinternationals Wesley Hoedt en Ricardo Kishna en tienvoudig Oranje-international Edson Braafheid uit voor de blauwhemden.

Praat Mee!