Daily Mirror haalt Memphis keihard onderuit: ‘Hij is te vaak in het nachtleven’

Memphis Depay heeft het volledig verbruid bij de Britse pers. De topaankoop van Manchester United is na een teleurstellend begin van zijn avontuur in de Premier League op de bank beland en heeft dat volgens The Daily Mirror volledig aan zichzelf te wijten. De Engelse krant laat vrijdag geen spaan heel van Memphis.

‘Hij werd gezien als één van de beste jonge spelers in Europa, maar lijkt de focus nu compleet kwijt te zijn. Memphis Depay krijgt niet eens een wedstrijd voor club of land achter zijn naam: hij haalt nu alleen nog maar om de verkeerde redenen de krantenkoppen’, legt de Britse tabloid uit waar het fout gaat bij Memphis. ‘Hij is al vijf weken niet meer in de basis begonnen in de Premier League, sinds hij halverwege de wedstrijd tegen Arsenal van het veld ging. Bij Nederland werd hij weggesneden en wordt gezegd dat hij de focus niet heeft.’

Niet alleen de kledingstijl van Memphis wordt onderuit gehaald, ook een aantal andere keuzes van de Oranje-international worden stevig in twijfel getrokken. ‘De waarheid is dat Memphis’ status niet rijmt met zijn prestaties en dat hij een harde reality check nodig heeft om nog in zijn eigen hype te gaan geloven. Hij kocht recent een nieuwe Mercedes, huurde een privé-kok in en kreeg van Danny Blind te horen dat hij wat minder flamboyant moet zijn en wat meer bescheidenheid zou moeten tonen’, somt de krant op.

Dat Memphis regelmatig zijn gezicht laat zien in het nachtleven van Manchester werkt voor de beeldvorming ook niet in zijn voordeel. ‘Misschien moet hij iets meer nederigheid tonen. Memphis is vaak te zien in het nachtleven van Manchester en is flink aangekomen, al doet hij voorkomen dat het alleen maar spieren zijn’, gaat de krant verder, die het vedettegedrag al van mijlenver aan zag komen. ‘De voortekenen waren er in de zomer al, toen Memphis twee fans in de Verenigde Staten straal negeerde toen ze hem vroegen om een foto en een handtekening bij het hotel.’

‘Alles wijst erop dat hij zichzelf als een grotere ster ziet dan hij werkelijk is. Dat verklaart waarom zowel Van Gaal als Blind hem heeft laten vallen’, besluit The Daily Mirror.

Praat Mee!