Duits international opgepakt wegens gooien broodje kebab

Viervoudig Duits international Kevin Großkreutz ligt onder vuur bij onze Oosterburen. De multifunctionele speler van Dortmund zou in Keulen een broodje kebab in iemands gezicht hebben gegooid.

Großkreutz zou zich met ploeggenoot Julian Schieber in een shoarmazaak hebben bevonden, toen een groep Keulen-fans langsliepen. Die fans vierden op dat moment het kampioenschap van de plaatselijke FC, meldt het AD. 

Volgens de supporters zouden de naam van Großkreutz hebben geroepen, waarna de Dortmund-speler zijn broodje kebab in het gezicht van een fan zou hebben gegooid. Die riep de politie erbij, waarna procesverbaal werd opgemaakt tegen Großkreutz. Het slachtoffer zou onder andere last gehad hebben van brandende ogen.

Volgens Schieber liep het allemaal iets anders. ‘Kevin voelde zich beledigd door de fans, omdat zij hem spottend toezongen. Hij heeft niemand opzettelijk willen raken. Absoluut niet’, verdedigt Schieber zijn ploegmakker.

‘Ik ondervond de situatie als beledigend en voelde mij persoonlijk gekrenkt. Natuurlijk had ik de kebab beter niet weggeworpen. Het staat buiten kijf dat dat niet de beste oplossing. Ik heb er spijt van’, vertelt dader Großkreutz zelf. Ook de kebab-eigenaar doet nog een duit in het zakje in deze opmerkelijk zaak: ‘Grosskreutz en Schieber hadden een kebab besteld met onze extra-pikante saus’, zegt de uitbater. ‘Waarom hij die weggeworpen heeft, begrijp ik niet goed.’ (Foto: Nittentrikken)

Praat Mee!