Cillessen verlost van penaltysyndroom: ‘Zelf nooit een groot ding van gemaakt’

Voor Jasper Cillessen kwam vrijdagavond eindelijk een einde aan zijn penaltysyndroom. Tegen Wales kreeg de doelman van het Nederlands elftal voor de 28ste keer in zijn loopbaan een strafschop tegen. In tegenstelling tot de vorige 27 keer slaagde Cillessen er dit keer wel in om de penalty te keren, waarna Joe Ledley de rebound alsnog binnen schoot. 

‘Je pakt hem, zonde dat dan de rebound binnen gaat’, reageerde Cillessen in de catacomben van het Cardiff City Stadium op het strafschopmoment in de blessuretijd van de eerste helft. De sluitpost van Ajax dacht even dat hij Oranje behoedde voor de gelijkmaker, maar die kwam in de rebound alsnog tot stand.

In gesprek met SBS6 legde Cillessen uit wat er door zijn hoofd ging na het keren van de strafschop van Joe Allen. ‘Je kijkt dan snel waar de bal heengaat en hoopt dat een verdediger er als eerste bij is. Daarna kon ik net niet een hand achter de bal krijgen’, aldus de geboren Nijmegenaar.

Cillessen hoopt nu dat hij voor eens en voor altijd verlost is van de vragen over zijn kwaliteiten als penaltystopper. ‘Zelf heb ik er nooit een groot ding van gemaakt, dat hebben de media gedaan. Maar dit is wel lekker.’

Na een 1-1 ruststand besliste Arjen Robben in de tweede helft de oefeninterland tegen Wales in het voordeel van Nederland. De 31-jarige international bepaalde negen minuten voor tijd de eindstand op 2-3, nadat Emyr Huws Wales in de 70ste minuut nog voor de tweede keer in de wedstrijd al koppend op gelijke hoogte had gebracht.

Praat Mee!