‘De ervaring van Robben en Sneijder zijn goud waard’

Bondscoach Danny Blind is na de 3-2 overwinning op Wales erg tevreden over de prestatie van zijn team. Met name de routiniers Arjen Robben en Wesley Sneijder krijgen veel lof van de keuzeheer. Robben werd uiteindelijk matchwinnaar met twee doelpunten en spelmaker Sneijder nam de regie op het middenveld stevig in handen. 

‘De ervaring die Robben en Sneijder met zich mee brengen zijn op dit moment echt onmisbaar voor dit elftal’, zo spreekt Blind na afloop van de wedstrijd tegenover Jan-Joost van Gangelen van SBS6. ‘De waarde, energie en wilskracht die ze in de wedstrijd leggen is ongelooflijk, maar ook erg belangrijk voor de jonge jongens om zich aan op te trekken tijdens de interlandperiode’.

De sterspeler van Bayern München is er woensdag niet bij tegen het oefenduel tegen Duitsland, de bondscoach vindt dit jammer, maar heeft er ook weer vrede mee. ‘Als je kijkt naar hoe Arjen voor de sport leeft is waanzinnig. Het is niet alleen belangrijk om beslissend te zijn, maar om fit te blijven op deze leeftijd is een van zijn grootste kwaliteiten. Ook Sneijder werkt daar heel erg hard voor, het fit blijven’, zo klinkt. ‘Ik vind het erg jammer dat Robben er niet bij is woensdag, maar ik beslis daar niet over. Ik wil hem er graag bij hebben en hoe hij nu speelde, ja.. Misschien drink ik vanavond nog wel even een wijntje met hem’, sluit de oefenmeester af.

Bron: photo credit: IMG_9337 via photopin (license)

Praat Mee!