Bomaanslag in Parijs nabij Stade de France, voetbalsupporters korte tijd vastgehouden in stadion

VIDEO | De oefeninterland tussen Frankrijk en Duitsland is vrijdagavond opgeschrikt door een tweetal bomaanslagen nabij het stadion. Ook in het centrum van Parijs, de stad waarin de wedstrijd werd afgewerkt, zijn meerdere aanslagen gepleegd. Volgens Franse media zijn er zeker zestig dodelijke slachtoffers te betreuren, hetgeen nog niet is bevestigd door de autoriteiten.

Volgens de laatste berichten zouden twee zelfmoordterroristen zichzelf hebben opgeblazen bij een brasserie die op steenworp afstand ligt van het Stade de France, de thuishaven van het Franse nationale elftal. Dat gebeurde allemaal terwijl de spelers van Frankrijk en Duitsland op het veld stonden. De knal was duidelijk te horen in het stadion (zie filmpje hieronder), maar waar die vandaan kwam was op dat moment niet duidelijk. De oefenwedstrijd is in zijn geheel uitgespeeld.

Bomaanslag stadion Frankrijk

Ten tijde van de aanslag zaten zeker zeventig- tot tachtigduizend toeschouwers in het stadion. Volgens de NOS verlieten ongeveer twintigduizend voetbalfans vroegtijdig het Stade de France. De supporters die tot het laatste eindsignaal bleven werden korte tijd op de middenstip vastgehouden voor hun eigen veiligheid. Nog voor middernacht mocht iedereen alsnog het stadion verlaten.

Praat Mee!