Tweetal afvallers verlaten samen met Robben het trainingskamp van Oranje

Naast Arjen Robben hebben ook Riechedly Bazoer en Virgil van Dijk het trainingskamp van het Nederlands elftal verlaten. De afmelding van Robben was afgesproken werk, maar dat is bij Bazoer en Van Dijk zeker niet het geval.

Beide internationals kwamen de oefenwedstrijd tegen Wales (2-3 zege) niet ongeschonden door. Van Dijk moest zich in de rust laten vervangen met knieklachten, terwijl Bazoer in de paar minuten die hij als invaller kreeg een hamstringblessure opliep. De Ajacied maakte vlak voor tijd zijn debuut in het Oranje-shirt, maar die paar minuten bleken funest te zijn voor Bazoer. De negentienjarige middenvelder ging na zijn laatste actie naar de grond en greep meteen naar zijn hamstring.

Ook Van Dijk voelde kort na de wedstrijd dat het niet helemaal goed zat met zijn knie. ‘Ik weet nog niet of ik dinsdag tegen Duitsland kan spelen. De kans is aanwezig dat ik in Engeland achterblijf’, liet de verdediger van Southampton weten tegenover De Telegraaf. Daags na het oefenduel komt de KNVB met het nieuws naar buiten dat Van Dijk inderdaad vroegtijdig huiswaarts keert.

Het Nederlands elftal speelt dinsdag een oefenwedstrijd tegen Duitsland. Of het duel in Hannover doorging vindt, is echter nog maar de vraag. De Duitse voetbalbond maakte eerder op de dag bekend dat het annuleren van de wedstrijd een serieuze optie is na de aanslagen in Parijs.

Praat Mee!