KNVB treedt in overleg met Duitse bond over doorgaan oefeninterland

De KNVB meldt zaterdagmiddag dat directeur betaald voetbal Bert van Oostveen vandaag een onderhoud heeft met zijn collega van de Duitse voetbalbond over het al dan niet doorgaan van de oefeninterland tussen Duitsland en Nederland.

Het vriendschappelijke treffen tussen de nummer één en de nummer drie van het afgelopen wereldkampioenschap in Brazilië staat op losse schroeven, nadat het Duitse nationale elftal vrijdagavond tijdens het oefenduel met Frankrijk werd opgeschrikt door meerdere terroristische aanslagen in Parijs. Die Mannschaft moest daardoor de nacht doorbrengen in het Stade de France, waar de wedstrijd tegen Frankrijk plaatsvond. Even buiten het stadion gingen twee explosieven af terwijl het duel nog in gang was.

Ook de Nederlandse voetbalbond is ontdaan door de gebeurtenissen in Parijs. ‘De KNVB, inclusief het Nederlands elftal, zijn staf en bestuurders die nu nog bijeen zijn in Wales, is diep geschokt door de gebeurtenissen van vrijdagavond en -nacht in Parijs. Deze tragedie is nauwelijks te bevatten’, schrijft de bond in een persverklaring op de eigen website. ‘Deze tragedie is nauwelijks te bevatten.’

Praat Mee!