Memphis prijst samenwerking met Man United legende

Memphis Depay leerde de afgelopen weken wat de keerzijde is van succes in de top van het voetbal. De jongeling werd door oud bondscoach Louis van Gaal meerdere keren buiten de basisopstelling gehouden en mocht het doen met invalbeurten. Ook de pers had het op de buitenspeler gemunt, maar afgelopen zaterdag nam de international revanche en noemde een naam in het bijzonder die hem door zijn moeilijke periode heen hielp.

Door de blessuregolf mocht Memphis als spits beginnen in het uitduel tegen Watford en beloonde het vertrouwen van Van Gaal direct. De spits scoorde uit een vroege voorzet van Herrera de 0-1 en had bij de 2-1 ook indirect een bijdrage.

Na afloop van de wedstrijd spreekt Memphis over een goede wedstrijd maar analyseert ook de afgelopen weken. ‘Ik denk dat elke jonge speler door zo periode gaat, maar ik blijf trainen en ik geniet er ook van. De dingen die ik leer blijven echt hangen en ik doe iedere keer mijn uiterste best’, zo zegt Memphis tegenover MUTV.

Verder prijst de international de samenwerking met oud Manchester United speler Ryan Giggs. ‘Ryan Giggs helpt mij heel erg tijdens de trainingen en zijn adviezen neem ik ook mee in de wedstrijd. De afgelopen weken ben ik intensief met hem gaan trainen. Daardoor ben ik ook door deze lastige periode heen gekomen’, zo zegt hij. ‘Ik ben blij dat ik heb kunnen helpen bij de overwinning en dat ik heb kunnen laten zien dat ik belangrijk kan zijn.

Praat Mee!