Robben onthult geheim van onverslaanbaar Bayern München

Bayern München verstevigde de koppositie in de Bundesliga zaterdagavond nog maar eens met een 3-1 overwinning op bezoek bij het Schalke 04 van Klaas-Jan Huntelaar. De ploeg van Arjen Robben profiteerde daarmee optimaal van de misstap die Borussia Dortmund een dag eerder beging tegen Hamburger SV (3-1). Maar het ging dit keer zeker niet vanzelf.

Schalke slaagde er tot zekere mate in om het superieure positiespel van de voetbalmachine van Pep Guardiola te ontregelen. Dat was ook Robben niet ontgaan. ‘Schalke speelde verdedigend, met vijf man achterin en het veld was zwaar door de regen. Dan gaat het erom strijd en passie te tonen, maar ook de discipline en het geduld te bewaren. Dat hebben we goed gedaan’, zei de 88-voudig Oranje-international na afloop van de wedstrijd tegen De Telegraaf.

Twintig minuten voor tijd was Robben met de assist op de 1-2 van Javi Martinez wederom belangrijk voor Bayern. Die klap kwam Schalke in het restant van de tweede helft niet meer te boven, waarna Thomas Müller in blessuretijd ook nog de derde Beierse treffer tegen de touwen werkte. ‘Uiteindelijk hebben we, denk ik, verdiend gewonnen’, concludeerde Robben.

‘Met veel strijd, ja. Dat was ook de boodschap van de trainer voor de wedstrijd: als je iets wil bereiken moet je altijd vol gas geven. Je zag bij Dortmund een goed voorbeeld van wat er kan gebeuren als je dat niet doet (3-1 nederlaag bij HSV, red.)’, besloot de Nederlander.

Praat Mee!