Quincy Promes blijft scoren in Rusland

Ondanks de intredende winter in Moskou schijnt de zon nog altijd volop voor Quincy Promes. Afgelopen weekend vestigde de 23-jarige Nederlander in de competitiewedstrijd tegen FC Krasnodar wederom alle aandacht op zich bij Spartak Moskou.

In het onderlinge duel om de vijfde plaats in de Russische competitie nam Promes zijn ploeg opnieuw bij de hand. Na een halfuur schoot de vleugelaanvaller Spartak Moskou voor de eerste keer in de wedstrijd op voorsprong (2-1), waarna hij in de tweede helft de assist leverde bij de 3-1 van Denis Glushakov. Krasnodar kwam tien minuten voor tijd nog wel terug tot 3-2 dankzij een doelpunt van voormalig FC Groningen-verdediger Andreas Granqvist, maar de drie punten bleven in Moskou.

Met zijn doelpunt tegen Krasnodar bracht Promes zijn totale productie op acht goals. De international van het Nederlands elftal voert daardoor de topscorerslijst aan in Rusland samen met Lorenzo Melgarejo (Kuban Krasnodar) en Artem Dzyuba (Zenit Sint-Petersburg). Vorig seizoen eindigde Promes met dertien doelpunten als tweede op de topschutterslijst.

Praat Mee!